Festugen

Oplevelser i Vordingborg

I Vordingborg kan du både opleve middelalderens magtfulde historie og nyde nutidens popstjerner.
Søndag, juni 19, 2016

Danmarks Borgcenter

Vordingborg var Danmarks største kongeborg i middelalderen. Med sit enorme fæstningsanlæg og residens for kongen, blev nogel af Danmarkshistoriens vigtigste kapitler skrevet her. Når du besøger Danmarks Borgcenter træder du ind i historien, hvor man med den nyeste teknologi bringer dig tilbage til middelalderen - til kongernes Vordingborg. Danmarks Borgcenter er et avanceret oplevelsescenter, hvor flotte projektioner, street art, rå arkitektur, soundtracks og digital formidling fortæller historien om borge, konger og magt, som du aldrig har fået fortalt den før. En historie, om dengang Vordingborg med sin strategisk placering i Østersø-området var hele Danmarks magtcentrum. Du kan læse mere ved at klikke på linket på højre side.

Masnedø Fortet

Masnedø Fortet blev opført i 1912-15 for at forsvare og beherske Smålandsfarvandet og Grønsund, samt for at hindre fjentlige styrker i at gennemsejle Storstrømmen. Masnedø Fortet spillede en vigtig rolle under Anden Verdenskrig. Siden 2007 er Masnedø Fortet blevet brugt til sommerudstillinger af kunst i et godt samarbejde mellem Billedekunstnernes Forbund og Vordingborg Kommune. Du kan læse mere ved at klikke på linket på højre side.

Stars

Spillestedet afholder over 100 koncerter om året med både kendte musiker og nye talenter. Koncerthuset støtter også den lokale musikscene med etablering af øvelokaler, afholdelse af kurser og meget andet. Du kan læse mere ved at klikke på linket på højre side.

Ore Strand

Nyd den smukke natur og vandet ved campingspladsen Ore Strand. Her ligger dykkerstien og Vordingborgs bedste strand tæt på centrum. Du kan læse mere ved at klikke på linket på højre side.

Årlige events

Der afholdes mange arrangementer i Vordingborg. Klik på linksene til højre for at læse mere.

Del denne side

Købstaden Vordingborg

Gåsegangen

Guide til Vordingborg med kort