MØN, DANMARKS FØRSTE UNESCO BIOSFÆREOMRÅDE

Med udnævnelsen som Danmarks første biosfæreområde peger UNESCO på Møn som et helt særligt sted i verden. Et sted, hvor der findes unik natur i verdensklasse og et sted, hvor de lokale finder gode løsninger for, hvordan de vil leve og arbejde i samspil med naturen.
Onsdag, juni 14, 2017

Med en størrelse på 450 kvadratkilometer repræsenterer Møn Biosfæreområdet de fleste danske naturtyper både på land og i vandet. Den uspolerede nattehimmel med et hav af stjerner, repræsenteret ved DARK SKY udnævnelsen, og den rige kulturarv er ligeledes del af Møn Biosfæreområdet. 

Fem hoved-landskabstyper, med hver deres specifikke dyre- og plantearter, indgår i Møn biosfæreområdet:

  1. Møns Klint og Høje Møn.
  2. De vestmønske istidslandskaber med moræner, hat-formede bakker, smeltevandsaflejringer og tunneldale.
  3. Postglaciale landskaber, skabt igennem erosion og transport af materiale, som strandvolde på Ulvshale og Nyord strandenge.
  4. Østersøen, Fanefjord, Stege Nor og Stege Bugt.
  5. 185 km varieret kystlinje, som løbende er under stor forandring.

Du får den enestående mulighed at opleve næsten hele Danmarks natur under dit ophold. Værn om disse værdier sammen med os. Pas på naturen, mens du nyder den. Gå på opdagelse i området til fods, på cykel, i havkajak eller om bord på et af vores veteranskibe sejlende, på hesteryg eller i bil.

Lad dig omfavne af naturens herligheder, inspirere af vores kreative kunstnere og kokke, og afprøv områdets lokalt fremstillede og bæredygtige produkter. Nyd stilheden, dyk ned under Østersøens overflade eller i den storslåede stjernehimmel og lad dig udfordre på løbe- eller cykelture.

Vi glæder os at byde dig velkommen til nye opdagelser, igen og igen.

Du kan finde flere informationer til højre.

Del denne side

Flere oplysninger:


Her kan du læse mere om hele biosfære-projektet:

www.vordingborg.dk

Hent informationsfolder her.

Find Biosfære Møn på Facebook her.

Følg Visitmønsklint på Instagram her.

Læs mere om Unesco her.