Danmarks Samlermuseum - Thorsvang

Du tror ikke dine egne øjne, når du ser alle genstandene på hele Danmarks Samlermuseum, Thorsvang; museet, der aldrig bliver færdigt, og et vigtigt stykke Danmarkshistorie, som nu bliver fortalt gennem et utal af objekter.

Thorsvang – Danmarks Samlermuseum – rummer et utal af gamle butikker og værksteder, der alle er fyldt til randen med sjove og spændende varer fra en svunden tid. I købmandsbutikken kan I købe mønske produkter, honning, bolsjer, ost, spegepølser og meget mere, og børnene kan deltage i en spændende skattejagt. I den gamle biograf snurrer filmspolerne, i den gamle skolestue kan man læse ABC fra de gamle pulte.

I kan også besøge bagerbutikken, slagteren, hælebaren, Radio Lind, Stege Materialhandel, Kongestuen, uniformsamlingen og ikke at forglemme porcelænsbutikken og isenkræmmeren. I den gamle smedje kan du opleve, hvordan hestesko bliver til, og flere gange om dagen er der en helt unik oplevelse/forestilling i den gamle bunker fra 2. verdenskrig. Forestillingen varer ca. 9 minutter og du får lys, lyd, sang, musik, billeder og gamle effekter i en enestående blanding. Hårene rejser sig, det kriller ned ad ryggen – det skal simpelthen opleves. Der kan opleves særlige indslag fra mønske episoder under 2. verdenskrig, der ikke tidligere har været offentliggjort.

Museet bliver ALDRIG færdigt og det er heller ikke meningen.

På det grønne areal uden for museet er gamle kolonihavehuse genskabt, ikke to er ens – alle håndbyggede og med små hegn og flagstænger omkring. Til børnene et lille legehus til hygge, fred og ro.

Et automobil- og maskinværksted med gamle veteranbiler kan du også opleve. Et tømrer-/snedkerværksted, en elinstallatørforretning og en legetøjsbutik er nogle af de nye butikker og værksteder der er skudt op på Thorsvang. Og ikke at forglemme ”Byrådssalen”, der knejser stolt bag den gamle skolestue.

Læs mere på museets hjemmeside, hvor du finder åbningstider og priser og info om alle de nye genstande, som hele tiden kommer til museet.

Del denne side

Læs mere på