Camønoen

Ny oplevelsesrute, Camønoen, er ved at blive udviklet af Museum Sydøstdanmark og Vordingborg Kommune.

Møn får sin helt egen oplevelsesrute Camønoen - dansk pendant til den berømte spanske vandrerute Caminoen.

Camønoen er en 175 km. lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer. Og Camønoen er kongerigets venligste vandrerute. Ruten tilbyder pilgrimsvandringer, familieture, ældrevenlige ture, gastronomiske vandringer og et netværk af ildsjæle, som enten er klar med oplevelser, der bundfælder sig eller klar med et venligt "Go' Camøno" til de, der helst vil gå i fred. Du kan altså både gå på Camønoen i fuldstændig fred og ro. Eller du kan opsøge netværket, hvis du har brug for lidt kvalificeret underholdning undervejs. Eller du kan kombinere.

Lige nu arbejdes der på at samle ildsjælenetværket om at samarbejde om oplevelser på ruten, så man f.eks. kan booke historier ved bålet om aftenen, få friskbagt morgenbrød leveret ved et shelter, en rygsæk med en frisk madpakke eller transport af bagage.

Vandreruten bindes sammen af ni ’pauser’; opholdssteder med ca. en dagsvandring imellem, der giver vandrere mulighed for at tage et hvil i læ og ly, fylde vanddunken, lade telefonen op, få stemplet sit Camøno-pas og komme i kontakt med lokale ildsjæle, som kan hjælpe med den videre færd. Det er tegnestuen Norrøn Arkitekter, som skal tegne de ni pausesteder, der kommer til at være følgende steder: Bogø Mølle, Mønbroens Camping, Hårbøllehuset, De Søndre Byer, Den gamle Hjemmeværnsgård, Klintholm Havn, Camping Møns Klint, Noorbohandelen, Møns Museum.

Camønoens rute eksisterer allerede nu i de smukke ølandskaber, men er stadig ved at blive udviklet og åbner officielt i 2016. Du kan læse mere om Camønoen og de ni pausesteder via linkene på denne side.

Bag projektet står Museum Sydøstdanmark og Vordingborg Kommune.

Del denne side