Æblernes dag - et æblemust på Møn

Æbleglæde og æblesmag er altid i fokus, når "Æblernes dag" finder sted i efterårsferien. Lær alt om æbler, smag på æbler og æblelækkerier, most dine egne æbler og hør spændende foredrag.

Den årligt tilbagvendende begivenhed "Æblernes Dag” arrangeret af Møn Handelsstandsforening foregår om fredagen i efterårsferien i Stege.

Du kan smage mindst 30 forskellige æblesorter, lære at beskære dit æbletræ, få dine æbler sortsbestemt, smage på lækre retter med æbler, moste dine egne æbler og høre spændende foredrag. 

Byens butikker er også i æblehumør og har masser af gode tilbud. 


Del denne side

Tid og sted

Fredag i efterårsferien 

Program i 2016

Program følger i 2016

Prøv opskrift med æbler

Hyben-æblemarmelade
500 g hyben
500 g æbler
Honning eller rørsukker
Saft af en citron
Evt. lidt hvidvin

Hybenmarmelade er forfriskende og på en måde meget anderledes end andre marmelader. Det er dejligt at have et par glas hybenmarmelade stående til vinteren, da hyben indeholder mange c-vitaminer. Høst dine hyben, fx ved kysten. Fjern blomst og stængel med en lille kniv. Skær dine hyben over på langs og pil de hvide frø ud (tag evt. gummihandsker på). Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Nu koger du dine hyben først, gerne med lidt hvidvin. Tilsat æbler og citronsaft. Når massen er blød, blandes og smages til med honning eller sukker. Hæld straks den kogende marmelade på glas med twist off- skruelåg.