Jungshoved - idyllisk halvø ikke langt fra Møn

Jungshoveds natur består af både agerland, moser, søer, bække, skove, strande, strandenge, nor, klinter, levende hegn og overdrev, hvor I finder et rigt fugleliv.

Desuden består egnen af en række små landsbyer med stråtægt idyl og et roligt leben. 

Ud over at kunne nyde naturen er der også rig mulighed for at få historiske oplevelser, når I besøger Jungshoved.

Æblernes dag - et æblemust på Møn

Den årligt tilbagvendende begivenhed "Æblernes Dag” arrangeret af Møn Handelsstandsforening foregår om fredagen i efterårsferien i Stege.

Du kan smage mindst 30 forskellige æblesorter, lære at beskære dit æbletræ, få dine æbler sortsbestemt, smage på lækre retter med æbler, moste dine egne æbler og høre spændende foredrag. 

Dark Sky - Nattehimlen over Møn og Nyord

Husk at vende næsen opad, når du holder ferie på Møn og Nyord, som er et af de få steder i Danmark og øst for Storebælt, hvor nattehimlen og Mælkevejen tydeligt ses på grund af minimal lysforurening.

Lysforurening kan påvirke det naturlige nattemørke, nattesøvnen og det mentale helbred. 

På Møn og Nyord kan I roligt lægge jer til at sove uden at blive forstyrret af lys.

Lej heste på Møn

Vi har to forskellige udbydere af rideture. "Oplevelser fra ishest" arrangerer ture fra Camping Møns Klint, og her kan familiens både små og store være med.

I kan også tage på rideture og leje heste med Møns Islændercenter. Begge arrangerer ture på toppen af Møns Klint, hvor I kan opleve naturen på en helt anden måde. Klik videre og bestil en tur hos en af vores hesteudlejere, hvis I vil ride, når I holder ferie på Møn.

 

Kalvehave

Kalvehave er den første by, du møder, hvis du kommer via Møn og Møn-broen, eller den sidste by, hvis du skal videre til Møn fra Sydsjælland. Kalvehave er således bindeled mellem Møn og Sydsjælland og et af Vordingborg kommunes knudepunkter. Ikke mindst for cyklister, som kan gøre et stop ved Kalvehaves cykelservice, BroBike, der ligger på den internationale cykelrute mellem Berlin og København.

Vandreture og vandreferie på Møn

Vi giver dig nogle forslag til vandreture, når du vil udforske Møn til fods. Klik dig videre og læs om bl.a. Camønoen - det mønske svar på en pilgrimsrute, som indvies i 2016.

Lejrskoler på Møn

På denne side finder I et udvalg af de lejrskoler, som I kan booke jer ind på.

Læs mere via linkene på denne side.

Find også links til sider om transport, så I kan planlægge turen hertil.

Løb på Møn

Vi har masser af strande og smuk natur, hvor du kan bruge løbeskoene, når du holder ferie på Møn.

Og ikke nok med det kan du på Møn deltage i et af landets mest spekakulære motionsløb: Klinteløbet - Danmarks hårdeste løb på 5 km, som afsluttes med en tur op ad Danmarks længste trappe på Møns Klint.

Unik sommerfugl ved Møns Klint

Sortplettet Blåfugl er meget kræsen med sit valg af levested og lever kun på Møn, i området ved Møns Klint. Den er uddød i resten af Danmark, men I kan være heldige at spotte den på Møn i det smukke naturområde Høvblege samt Jydelejet, tæt på Møns Klint, hvor hunnen lægger sine æg på steder, hvor der vokser vild timian eller vild merian.

Læs mere om den sjældne sommerfugl via linket her på siden.

Tag på snorkeltur med GeoCenter Møns Klint

Dykning og snorkling ved Møns Klint

Naturen på Møns Klint er noget helt særligt. Det ved alle, der har følt suset i maven, stående på klintens kant med den storslåede udsigt over Østersøen. Stejle kridtskrænter møder havet i den cirka 6 km lange kyststrækning, som vidner om, hvordan mægtige gletsjere under den sidste istid skubbede den gamle kridthavbund op, og Danmark blev født. Men det allerbedste er skjult for de fleste; her skal man ned under overfladen for at få den unikke oplevelse.

Vandrefalken på Møns Klint

Møns Klint har glæden af at være ynglested for verdens hurtigste dyr i luften.

I kan være heldige selv at opleve den. Bestil plads på en vandrefalketur med GeoCenter Møns Klint. I kan se på GeoCentrets hjemmeside, hvornår turene finder sted.

Læs mere om, hvordan I tilmelder jer, via linket til højre.

På Møn kan I også få indblik i falkejagtens udøvelse og kulturhistorie på Falkoneriet.

Overnatning i shelter eller telt på Møn

En god måde at overnatte på, når I er på Møn, er i det fri ude i den mønske natur. Her kan I få det bedste ud af naturen, bage snobrød eller grille jeres egen friskfangede fisk på bål, tage en dukkert og varme jer i soveposerne med udsigt til bølgen blå og Møns Klint.

I kan enten medbringe jeres eget telt eller overnatte i et shelter. Klik på linkene i højre side for at se oversigten over sheltere og steder, hvor I kan slå jeres eget telt op,

Find fossiler på Møn

Du kan være heldig at finde fossiler på Møns strande. Stik næsen i sandet og se, om du kan finde rester eller aftryk af de dyr og planter, som levede for flere tusinder år siden. Download brochurerne på siden og læs mere om, hvad du finder i vandkanten. Eller tag på fossilekspedition med en naturvejleder sammen med GeoCenter Møns Klint. Læs mere om ekspeditionerne ved Møns Klint via linket her på siden.

Havne på Møn

Naturligvis kan I ankomme til vores ø via en af vores mange hyggelige havne på Møn. Klik jer videre på denne side og læs mere om, hvordan I holder ferie til søs i Møns havne.

Orkidéer på Møns Klint

Du kan selv gå på opdagelse efter Møns sjældne planter ved bl.a. at tage til Jydelejet ved Møns Klint. Herfra kan du gå videre langs klintekanten og gennem Klinteskoven for at se, om du kan finde de sjældne orkidéer.

Download folderen via linket i højre side, og planlæg din tur til Jydelejet, så du med egne øjne kan udforske den unikke flora, som er opstået på grund af området høje kalkindhold.

Husk, at alle planter på Møns Klint er fredede!

Brakvandsfiskeri, lystfiskeri på Møn og Sydsjælland

Brakvandsfiskeri på Møn

Østersøen er kendetegnet ved ganske lave saltkoncentrationer. Faktisk er de i mange områder så lave, at gedder, aborrer og rimter – fisk, der ellers har hjemme i ferskvand – forekommer her i rigelige mængder.