Jungshoved - idyllisk halvø ikke langt fra Møn

Jungshoveds natur består af både agerland, moser, søer, bække, skove, strande, strandenge, nor, klinter, levende hegn og overdrev, hvor I finder et rigt fugleliv.

Desuden består egnen af en række små landsbyer med stråtægt idyl og et roligt leben. 

Ud over at kunne nyde naturen er der også rig mulighed for at få historiske oplevelser, når I besøger Jungshoved.

Æblernes dag - et æblemust på Møn

Den årligt tilbagvendende begivenhed "Æblernes Dag” arrangeret af Møn Handelsstandsforening foregår om fredagen i efterårsferien i Stege.

Du kan smage mindst 30 forskellige æblesorter, lære at beskære dit æbletræ, få dine æbler sortsbestemt, smage på lækre retter med æbler, moste dine egne æbler og høre spændende foredrag. 

Lej heste på Møn

Vi har to forskellige udbydere af rideture. "Oplevelser fra ishest" arrangerer ture fra Camping Møns Klint, og her kan familiens både små og store være med.

I kan også tage på rideture og leje heste med Møns Islændercenter. Begge arrangerer ture på toppen af Møns Klint, hvor I kan opleve naturen på en helt anden måde. Klik videre og bestil en tur hos en af vores hesteudlejere, hvis I vil ride, når I holder ferie på Møn.

 

Kalvehave

Kalvehave er den første by, du møder, hvis du kommer via Møn og Møn-broen, eller den sidste by, hvis du skal videre til Møn fra Sydsjælland. Kalvehave er således bindeled mellem Møn og Sydsjælland og et af Vordingborg kommunes knudepunkter. Ikke mindst for cyklister, som kan gøre et stop ved Kalvehaves cykelservice, BroBike, der ligger på den internationale cykelrute mellem Berlin og København.

Ro i kajak langs Møns kyster

Du kan bl.a. lægge til ved Camping Mønbroen, tage på kajakture ved Møns Klint eller deltage i Møn Rundt, mens du lader pagajen flyde gennem vandet.

En tur i kajak er en helt anden måde at opleve Møns unikke natur på. Har du ikke selv en kajak, kan du låne en hos Camping Mønbroen.

Snyd ikke dig selv for en uforglemmelig oplevelse på vandet i en kajak ved Møns kyster.

Overnatning i shelter eller telt på Møn

En god måde at overnatte på, når I er på Møn, er i det fri ude i den mønske natur. Her kan I få det bedste ud af naturen, bage snobrød eller grille jeres egen friskfangede fisk på bål, tage en dukkert og varme jer i soveposerne med udsigt til bølgen blå og Møns Klint.

I kan enten medbringe jeres eget telt eller overnatte i et shelter. Klik på linkene i højre side for at se oversigten over sheltere og steder, hvor I kan slå jeres eget telt op,

Brakvandsfiskeri, lystfiskeri på Møn og Sydsjælland

Brakvandsfiskeri på Møn

Østersøen er kendetegnet ved ganske lave saltkoncentrationer. Faktisk er de i mange områder så lave, at gedder, aborrer og rimter – fisk, der ellers har hjemme i ferskvand – forekommer her i rigelige mængder.