Stege - Møns hovedstad

Stege er Møns charmerende og levende hovedstad og byder både på tydelige levn fra middelalderen samt masser af shoppe- og spisemuligheder.

Byen voksede sig stor på middelalderens sildeeventyr i Øresund. Stege havde så mange boder på sildemarkedet i Skanør, at de dannede en hel "bydel".

Middelalderen er særdeles nærværende den dag i dag, f.eks. i byvolden, kirken, i de krogede gader og ikke mindst pga. Mølleporten, som er en af de sidste bevarede byporte i Danmark fra middelalderen. 

Byen Stege er den dag i dag en velfungerende handelsby med mange forskellige events, aktiviteter og markeder for alle aldre igennem hele året. 

Stege er placeret midt på Møn, og man kan køre fra den ene side af øen til den anden på under en time, og derved er der rig mulighed for at shoppe og gå ud at spise med natur, vand og skov tæt på.

 

Del denne side

Se filmklip om Stege

Silderuten

Silderuten er en byvandring, der har fået sit navn på grund af den periode i middelalderen, hvor Stege oplevede en storhedstid på grund af sildefiskeriet i de mønske farvande, som grundlagde mange af de pejlemærker, man stadig finder i byen den dag i dag. Download folder med Silderuten, og tag den med, når du kommer til Stege.

 

Guide til Stege med kort

Møns Klint, Stege, Liselund ...